Blog

Մաթեմատիկա առարկայի Ամփոփում

Տեղադրիր մաթեմատիկա առարկայի բլոգի հղումը. https://katrinmangasaryan.wordpress.com/category/%d5%b4%d5%a1%d5%a9%d5%a5%d5%b4%d5%a1%d5%bf%d5%ab%d5%af%d5%a1-6%d6%80%d5%a4-%d5%a4%d5%a1%d5%bd%d5%a1%d6%80%d5%a1%d5%b6/ Բլոգում տեղադրված պարապմունքների թիվը (մոտավոր): 95 Նախագիծ. Վիկտոր Համբարձումյանի օրեր կրթահամալիրում, տեղադրիր աշխատանքի հղումը՝ Նախագիծ. Իմ սենյակի հատակագիծը, տեղադրիր հղումը: Նախագիծ. Կոորդիանատային համակարգ, պատկերների ստացում, տեղադրիր հղումը Նախագիծ. Միջին թվաբանական, տեղադրիր հղումը Նախագիծ. ՄաթեՄարդ, տեղադրիր հղումը Մաթեմատիկական ֆլեշմոբի մասնակցություն, թվով նշի՛ր, թե  քանի ամիս ես մասնակցել: 6 Ինչ խնդիրներ…

Համակարգչային հիգիենա

Համակարգչի էկրանը թրթռում է, ինչը հոգնեցնում է աչքերը։ 75 հերցից ցածր հաճախականության պայմաններում համակարգիչներն աշխատում են զգալի լարվածությամբ. ահա թե ինչու, եթե մոնիտորի տեխնիկական հնարավորությունները թույլ են տալիս, ապա հաճախականությունը հնարավորինս բարձրացրեք, ասենք, 100 կամ գոնե 85 հերց։ Բացի այդ, երբ մարդը երկար ժամանակ անթարթ նայում է հեռուստաէկրանին կամ մոնիտորին, աչքերը բավականաչափ չեն խոնավանում։ Ու…

Մոգերի ընծաները

1.Բացատրի’ր հետևյալ բառերը` ավետել- ավետիք տալ՝ հաղորդել կոհակել- կոհակներ առաջ բերել, կոհակավորել, ալիքավորել ունելի- կրակ բռնելու երկճյուղ մետաղյա հարմարանք, կայծառ, կայծակալ անպաճույճ-պաճուճանք չունեցող, առանց զարդարանքի, պարզ, համեստ, անշուք  նավակատիք-ծննդյան, զատկի, վարդավառի, վերափոխման և խաչի եկեղեցական տոների շաբաթ օրը, երբ պասը բաց են անում՝ ուտիսվա կերակուրներ են ուտում՝ առանց մսի ընդարմանալ-մրսելուց՝ երկյուղից՝ հոգնությունից՝ դեղերից ևն շարժունությունը կորցնել, թմրել, դմբրել…

Պարապմունք 112

Կրկնողություն1.Կրճատի՛ր կոտորակը. ա) 3/12 1/4   բ) 4/16  1/4  գ) 10/12    5/6դ) 10/15 2/3 ե) 14/2   7/1զ) 28/40  7/10է)45/25     9/5 2.Գտի՛ր ա) 25-ի   1/5 մասը   5        բ)16-ի  1/4 մասը 4գ)35-ի 1/7 մասը 5           դ) 48-ի  1/6  մասը 8ե) 100-ի  3/10 մասը    30 …

Բարությունը կփրկի աշխարհը

Աշխարհում շատ բարություն կա, բայց ես կարծում եմ, որ շատերը ընդունակ չէն լավություն անել։ Բարի գործ անելու համար պետք է ինչ-որ բան զոհաբերել, իսկ դրան շատ քիչն էն ընդունակ։ Լավ է- երբ կերակրում ես թափառող շանը։ Լավ – երբ օգնում ես հարևանին ծանր պայուսակներ կրել: Լավ – երբ օգնում ես ընկերոջդ ուղղել գնահատականը: Ես կարծում…

Պարապմունք 111

Կրկնողություն:1.Որքա՞ն է 536-ի 100 %-ը։ 536 2. Զամբյուղում կա 300 խնձոր։ Գտե՛ք խնձորների քանակի 20 %-ը։ 60 3. Մի գյուղացին իր այգուց հավաքել է 1500 կգ խաղող, իսկ մյուսը՝ 30 %-ով պակաս։ Ընդամենը քանի՞ կիլոգրամ խաղող են հավաքել երկու գյուղացիները։ 450կգ 4. Մի տակառում կա 500 լ խաղողի հյութ, իսկ մյուսում՝ 10%-ով ավելի։ Քանի՞ լիտր…

Գործնական աշխատանք

1. Գտիր տրված բառերի հնչյունափոխված արմատների անհնչյունափոխ ձևերը: Թզաչափ- թիզխճանկար-խիճմշտատև-միշտկկվականչ-կկուպտուտակ-պտույտփշրանք-փշուրսիրալիր-սերձիթապտուղ-ձեթմրջնաթթու-մրջյունխնկաման-խունկժրաջան-ժիրծլարձակել-ծիլալրաղաց-ալյուր 2. Որտեղ անհրաժեշտ է, գծիկի փոխարեն գրիր հ տառը: Ապաշնորհ, խոր-ին, նիրհել, նժդեհ, նշխար-, խոնարհվել, նախագահ, ընդ-առաջ, արհեստ, ընդ-ամենը, ընդհանուր, օրհներգ, արհամարհել, լեհ, ապաշխար-ել, աշխարհ: 3. Բառաշարքում ընդգծել բայերը: Արևագալ, թնդալ, ցախավել, զգալ, բղավել, ջահել, հմայել, ավել, շողալ, ձնհալ, շրխկալ, կոշկաթել, ծավալ,  գդալ, սխալ, համակարգել, հողմարգել, ծամթել, ճնշել, անվայել: 4. Կապակցության իմաստը արտահայտիր գոյականով:…

Բակտերիաների դերը բնության մեջ

Հարցեր և առաջադրանքներ Որտե՞ղ կարելի է հանդիպել բակտերիաների:Բակտերիաների կարելի է հանդիպել ամենուրեք։ Ի՞նչ գիտեք բակտերիաների  մասին: Ի՞նչ օրգանիզմներ են դրանք:Բակտերիաները մանր օրգանիզմներ են՝ մանրէներ, որոնք բազմանում են երկու մասի բաժանվելով։ Ո՞վ է բացահայտել բակտերիաները, ի՞նչ սարքի օգնությամբ:Բակտերիաները բացահայտել է հոլանդացի վարպետ և բնագետ Անտոնի վան Լևենհուկը, խոշորացնող սարքերի օգնությամբ։ Ինչի՞ հաշվին են բակտերիաները պաշտպանվում միջավայրի անբենպաստ…

The camp I dream of

The camp I dream of should have a swimming pool, we should have a lot of picnics there, we should do sports. Teachers should share experience with children. There must be a very good atmosphere there.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.